Een computer heeft u om te gebruiken. Maar het blijft een geavanceerd stuk technologie en daardoor gaat er helaas wel eens wat mis. Een virus, een kapotte harddisk of een doorgebrande voeding kunnen het gebruik onmogelijk maken. Wij hebben een eigen technische dienst die bovenstaande maar ook vele andere problemen kan verhelpen. Wij repareren, upgraden en onderhouden computers en randapparatuur (monitoren, printers etc.) van alle merken!

U kunt tijdens kantooruren contact opnemen met onze helpdesk. Onze medewerkers zullen u zo goed mogelijk helpen om het probleem op te lossen. Onze medewerkers kunnen in veel gevallen op afstand het probleem oplossen door verbinding te maken met uw computer.

helpdesk


Help

Via de knop “help” in onze software komt u bij al onze vragen en antwoorden welke reeds vaker aan ons zijn gesteld. Veel van deze antwoorden zijn voorzien van een handig stappen plan en concrete voorbeelden zodat u hier ook echt iets aan heeft.

Telefonisch

Staat uw vraag niet onder de knop “help” of wenst u ondersteuning bij het gebruik van een van de vele functies van onze PC Basic dan kunt u bellen met onze helpdesk. Wij werken zonder lange keuze menu’s maar staan u graag persoonlijk te woord.

Hulp op afstand

Is telefonische ondersteuning niet afdoende? Dan kunnen wij alles wat op uw scherm gebeurd 1-op-1 volgen en u ondersteunen. U kunt ervoor kiezen om ons de gewenste taken uit te laten voeren, of u te begeleiden terwijl u deze taken zelf uitvoert.

Monteur aan huis

Alle andere helpdesk opties heeft u reeds geprobeerd maar er is nog steeds geen oplossing voor de vraag of het probleem waar u mee zit. Onze helpdesk maakt in dit geval een afspraak met u voor het bezoek van een van onze eigen monteurs.